preloader
Brzo & Fino, jagode & šlag

Brzo & Fino, jagode & šlag

Ne možete odoljeti zovu sočnih jagoda koje vas gledaju sa štandova, spremne za najbolji dodatak – kremasti šlag? Mi i ne pokušavamo!

U kombinaciji jagoda i šlaga uživa se od stoljeća šesnaestog, kada je neki britanski kuhar, u želji da pripremi što brži desert, došao na ideju da posluži jagode s tučenim vrhnjem.

Ime kuhara kojem je ova genijalna ideja pala na pamet nije poznato, no početak uživanja u ovom desertu uglavnom se veže uz engleskog kardinala Thomasa Wolseyja, važne ličnosti na dvoru kralja Henrika VIII.

Kako nagovještavaju dolazak ljeta, s kojim se u Britaniji 19. stoljeća povezivao i tenis, jagode i šlag postali su dio tradicije teniskog turnira Wimbledon, na kojem se poslužuju od njegova prvog izdanja 1877.

Ono što je jednostavno, najčešće je i najbolje, stoga ne čudi da je baš ova kombinacija već stoljećima jedan od omiljenih deserata.

 

Slatki okus jagoda odlično se slaže sa svježim, mliječnim okusom kremastog tučenog Brzo & Fino vrhnja za šlag. Ne preporučujemo dodavanje šećera, eventualno malo vanilin šećera ili mahune vanilije. 

Volite li još jednostavnija rješenja, poslužite se gotovom Brzo & Fino šlag pjenom.

Ako ste posebno inspirirani, ovoj kombinaciji možete dodati natrganih listova svježe mente, listiće badema, nasjeckane pistacije ili nekoliko kapi kreme balzamskog octa.

 

Pokažite nam svoje ideje za posluživanje i osvojite fine nagrade u našem natječaju na Facebook stranici.