preloader
Brzo & Fino tortellini na 6 načina

Brzo & Fino tortellini na 6 načina

Nije tajna da ljetne mjesece najradije provodimo izvan kuhinje. Zato donosimo 6 ideja za pripremu Brzo & Fino tortellina različitih punjenja u samo tri koraka – i sa samo tri sastojka!

Ljetna ponuda na tržnicama inspirirat će i one koji se ne snalaze najbolje u kuhinji. Međutim, dolaskom ljetnih mjeseci više vremena provodimo na otvorenom, pa nam ostaje manje vremena za kuhanje. Kad tome dodamo i ljetne vrućine, stajanje nad štednjakom zaista ne zvuči privlačno. U takvim trenucima proizvodi poput Brzo & Fino tortellina i Brzo & Fino umaka za kuhanje predstavljaju pravi spas. Donosimo 6 ideja za ukusan obrok s Brzo & Fino tortellinima različitih punjenja - Tortellinima s pršutom, Tortellinima s Podravcem i Tortellinima sa Zagrebačkim sirom. Svako od ovih jela gotovo je u tri koraka i s tri sastojka!

Tortellini s pršutom, umakom od Ribanca i bosiljkom

Skuhajte tortelline i prelijte ih zagrijanim Brzo & Fino umakom s okusom Ribanca, u koji ste dodali prstohvat suhog ili šaku svježeg bosiljka. Po želji na kraju dodajte i naribani Ribanac.

 

Juha od tortellina s pršutom, umakom od rajčice i majčinom dušicom

Brzo & Fino umak od rajčice razrijedite s malo vode i dodajte majčinu dušicu, pustite da prokuha te u njemu skuhajte tortelline. Kod posluživanja po želji dodajte i naribani Ribanac.

Tortellini Podravec s bešamelom i graškom

Svježi ili odmrznuti grašak kratko prokuhajte u Brzo & Fino umaku bechamel, koji ste začinili po želji. Skuhajte tortelline i sjedinite s pripremljenim umakom.

Tortellini Podravec s tikvicama i slaninom

Na tavici popržite slaninu, a kad pusti masnoću, dodajte tikvice. U isto vrijeme skuhajte i tortelline pa sve skupa sjedinite u tavici.

Tortelini Zagrebački sir s umakom od šampinjona i špinata

Do pola skuhajte tortelline, dodajte im mladi špinat te Brzo & Fino umak s okusom šampinjona. Stavite u posudu za pečenje te po želji dodajte krušne mrvice i sve skupa zapecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva.

Tortelini Zagrebački sir s graškom i pršutom

Skuhajte tortelline i grašak te im dodajte nasjeckani pršut koji ste popržili da postane hrskav. Začinite po želji i servirajte toplo.


I da se razumijemo, vrijeme provedeno u kuhinji nikad nije uzalud potrošeno, ali stvari nekad treba pojednostaviti. Zato pripremite ukusan obrok u tri koraka, a ostale odradite negdje na otvorenom, u doživljajima od kojih se “hranimo” cijelu godinu. U slast!