Tko voli roštilj, voljet će i deserte s roštilja!
Gdje je dobro druženje, ima i hrane! A gdje je dobro druženje na otvorenom, tu je i roštilj. Nakon kojeg uvijek dobro dođe i osvježavajući voćni desert. Kad je u igri voće, i desert se može pripremiti na roštilju!
Roštilj, bez obzira je li na ugljen, električni ili plinski, dat će voću još bolji, intenzivniji okus koji nastaje u kombinaciji s karameliziranjem voća. Ako nemate roštilj, voće možete peći na grill tavi.
Birajte sezonsko, sočno voće (jagode u proljeće, ljeti breskve, marelice, dinje, lubenice, smokve) te poslužite uz dobro ohlađeno Brzo & Fino tučeno vrhnje za šlag ili omiljeni sladoled.
Ovo su naši prijedlozi za toplo-hladne deserte:
Jagode pečene u foliji
Pomiješajte 2 i pol žlice šećera i 3-4 žlice limunova soka, te prstohvat soli.
Rasporedite jagode u paketiće od aluminijske folije, prelijte sokom i posipajte još prstohvatom šećera. Zatvorite paketiće i pecite 10-ak minuta (preporučamo staviti direktno na ugljen te ih lagano prekriti). Poslužite uz šlag ili mascarpone u koji ste umiješali malo šlaga, limunova soka i ekstrakta vanilije.
Pečene banane s cimetom
Prerežite po duljini 6 neoguljenih banana, posipajte s malo limunova soka. U zdjelici pomiješajte 2 žličice cimeta i 300 g smeđeg šećera. Mješavinom cimeta i šećera premažite otkrivenu stranu svake banane.
Pecite na dobro nauljenom roštilju 2-3 minute, pa ih servirajte oguljene uz sladoled od vanilije, Brzo & Fino tučeno vrhnje ili Dukatos natur!
Pečeni ananas s voćnim likerom
U zdjelici pomiješajte 180 ml voćnog likera ili rakije, 180 g smeđeg šećera i 1 i pol žličicu ekstrakta vanilije. Dobro izmiješajte dok se šećer ne otopi. Na roštlju pecite ananas 10-ak minuta (narezan na kriške ili na štapiću kao ražnjiće). Dok se ananas peče, prelijevajte ga mješavinom likera, vanilije i šećera, uz povremeno okretanje.
Poslužite dok je vruće uz kuglicu sladoleda od vanilije i svježu mentu.
Nadamo se da smo vas inspirirali da roštilj iskoristite i u slatke svrhe!