preloader
Ideje za jela sa sezonskim namirnicama

Ideje za jela sa sezonskim namirnicama

Donosimo vam ideje za jednostavna jela sa sezonskim namirnicama – po jednu za svaki dan radnog tjedna.

Bazga

Ponedjeljak. Njen slatki miris dolazi sa svih strana, a dok se za sok od bazge tradicionalno izmjenjuju recepti, okušajte se u pripremi novih delicija. Na primjer, pohajte cvjetove bazge u tempuri! Ideje za pripremu bazge potražite ovdje.

Jagode

Utorak. Toliko su sočne da ih se teško zasititi! Iskoristite sezonu dok još traje i istražite nove načine uživanja u jagodama.  

Trešnje

Srijeda. Pojavile su se u svibnju, a u njima ćemo guštati još neko vrijeme. Sočno voće vječna je inspiracija za jednostavne kolače od jogurta, mlijeka, brašna, jaja i malo vanilije, no njima možete začiniti i slana jela. Saznajte koja!

Rabarbara

Četvrtak. Ovoj namirnici slobodno posvetite i cijeli tjedan jer ideja za jela s rabarbarom ima koliko poželite. Ideje potražite ovdje, a ako još niste, otkrijte naš recept za chutney.

Tikvice

Petak. Počela je njihova sezona! S tikvicama možete pripremiti velik broj jednostavnih i finih jela. Inspirirajte se ovdje.

 

Kuhajte sa sezonskim namirnicama, jer s njima sve ima bolji okus. Zašto bi fina jela bila rezervirana samo za vikend? Budite kreativni i uživajte u jednostavnosti pripreme jela s tek nekoliko sastojaka –  idealno za radni tjedan.