Brzinska priprema jela lakša je uz kremaste umake i ove prijedloge.
Za brzi i slasni obrok Brzo & Fino gotove umake dovoljno je zagrijati i dodati im omiljenu tjesteninu, rižu ili njoke. No, jeste li znali da ih možete sljubiti s mnogim drugim namirnicama te dobiti slastan obrok koji je gotov za samo desetak minuta?
Ovo su naši prijedlozi:
Kremasta kajgana sa šampinjonima
U tavi na zagrijanom ulju popržite na listiće rezane šampinjone, posolite ih i popaprite. U zdjelici umutite 5 jaja, dodajte im Brzo & Fino umak s okusom šampinjona, dobro izmiješajte pa izlijte po šampinjonima i ispecite kajganu uz stalno miješanje.
Gusta juha od brokule i sira
U slanoj vodi (ili povrtnom temeljcu) skuhajte brokulu, usitnite je štapnim mikserom, dodajte 2 režnja sitno sjeckanog ili protisnutog češnjaka, sol i papar pa vratite na vatru da kuha još minutu-dvije. Dodajte Brzo & Fino gotovi umak s okusom Ribanca, dobro izmiješajte i poslužite uz kockice prepečenog kruha.
Dip za grickalice (tortilje, čips, krekere)
U posudici zagrijte Brzo & Fino gotovi umak s okusom Ribanca, dodajte sitno ribanog Ribanca i malo mlijeka, popaprite i dodajte na vrh noža čili papričice u prahu.
Sve dobro izmiješajte i kad zavrije, skinite s vatre te poslužite kao dip uz omiljene grickalice i pivo. A evo i prijedloga za jedno jelo za koje će vam trebati nešto više od 10 minuta, ali je baš slasno i zato ga jednostavno nismo mogli izostaviti.
Gratinirani krumpir
Krumpir ogulite, narežite na tanje ploške, operite pa posušite. Složite ga u posudu za pečenje koju ste namazali maslacem, posolite i popaprite pa po njemu rasporedite na kockice rezanu slaninu. Zalijte Brzo & Fino gotovim umakom bechamel u koji ste dodali protisnuti režanj češnjaka, posipajte krušnim mrvicama koje ste izmiješali sa sitno ribanim Ribancem, na vrh dodajte listiće maslaca i zapecite u vrućoj pećnici (pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva).
Vjerujemo da postoji mnoštvo jela čiju bi pripremu olakšalo dodavanje naših finih gotovih umaka. U što biste još vi stavili Brzo & Fino gotove umake?