Otkrijte sedam gurmanskih kombinacija s kruhom.
Da je sendvič doživio preobrazbu iz običnog međuobroka u gurmanski zalogaj, znamo odavno – stoga nam novih ideja za jednostavne zalogaje s kruhom nikad dosta! Oni mogu biti slastan međuobrok „s nogu“, gurmanski snack ili savršeno predjelo.
Inspirirani različitim inačicama, od mediteranskih bruschetta do danskih otvorenih sendviča smørrebrød, odabrali smo sedam sočnih kombinacija kruha i dodataka:
Rajčice, mozzarela i pršut
Po mnogima je vječna kombinacija mozzarelle, rajčica i bosiljka u pratnji pršuta ljetni sendvič broj jedan. Tostirajte kruh, dodajte Galbani mozzarellu, narezane rajčice, bosiljak i pršut. Ovaj sendvič može biti gurmanski doručak, snack nakon plaže ili lagana večera uz čašu vina.

Ricotta i pečene paprike
Jedan od načina uživanja u pečenim paprikama su i sendviči. Paprike pecite dok ne potamne pa ih ogulite. Pred kraj pečenja dodajte i češnjak. Zalijte maslinovim uljem (tako ih u hladnjaku možete čuvati nekoliko dana, a češnjak možete dodati svjež, kao i sjeckani peršin). Tostirajte kruh, premažite ga Galbani ricottom i dodajte narezane paprike i češnjak. Začinite svježim timijanom ili drugim mediteranskim začinskim biljem.

Grašak, vlasac i bosiljak
Zagrijte oko pola šalice vode (količina potrebna za dvije šalice graška), posolite, dodajte malo maslinova ulja te svježi ili zamrznuti grašak. Ubacite malo sjeckanog češnjaka i peršina. Kuhajte nekoliko minuta dok grašak ne omekša. Iscijedite grašak, a vodu od kuhanja sačuvajte. U blenderu miksajte grašak, malo vlasca, bosiljka, limunov sok, sol i papar, maslinovo ulje te vodu od kuhanja i dobili ste namaz od graška! Namažite ga na kruh, kapnite malo maslinova ulja, začinite solju i svježe mljevenim paprom. Dodajte komadiće piletine s roštilja ili, u laganijoj verziji, kockice Salakisa.

Namažite ga na kruh, pospite s malo maslinova ulja, začinite solju i svježe mljevenim paprom. Dodajte komadiće piletine s grilla ili kockice Salakisa za laganiju verziju.
Rotkvice, maslac i kopar
Kruh premažite maslacem, posolite krupnom solju te dodajte rotkvice narezane na kolutiće i svježi kopar.

Uz ovu kombinaciju odlično ide i maslac sa začinima koji možete pripremiti sami. Potrebno vam je 120 g omekšanog Dukat maslaca, žličica i pol sitno sjeckanog mladog luka, 2 žličice svježeg sjeckanog kopra, žličica i pol sitno sjeckanog peršina, pola žličice limunova soka, pola žličice soli i prstohvat svježe mljevenog papra.
Sve dobro izmiješajte špatulom ili električnim mikserom na najmanjoj brzini. Pripremite li veću količinu, čuvajte ga u hladnjaku u plastičnoj foliji, za neke nove sendviče ili dodatak jelima od mesa ili povrća!

Dukatela s povrćem, slani inćuni i kapari
Jednostavnije ne može – kremastom Dukatelom s povrćem namažite omiljeni kruh te upotpunite slanim inćunima i kaparima. Umjesto inćuna mogu poslužiti i pržene srdele.

Tuna, krastavci i domaća majoneza bez jaja
Prerežite pecivo na polovice i na tavi tostirajte unutarnju stranu. Pečenoj tuni (ili ocijeđenim komadima tune iz konzerve) dodajte narezane kisele krastavce i umak – domaću inačicu majoneze bez jaja.

Pomiješajte čašicu Brzo & Fino kiselog vrhnja, veliku žlicu dijon senfa, žličicu smeđeg šećera ili meda, 3 žlice maslinova ulja, žličicu limunova soka, prstohvat crvene paprike, kurkume te malo soli i papra. Dobro izmiješajte!
Dukatela i svježe povrće po želji
Za jednostavne i osvježavajuće otvorene sendviče treba vam kruh, dovoljno Dukatele original, svježe začinsko bilje, narezani svježi krastavac, mladi špinat, avokado, klice (graha, soje, rotkvice, bundeve, alfa alfa klice)... Za više okusa dodajte i malo maslinova ulja, soli i papra te pahuljice čilija.

Podijelite s nama svoje ideje za brze i fine sendviče, a još savjeta za pripremu potražite ovdje.