Trikovi koji nadilaze zagrijavanje i odmrzavanje
Praktičari u kuhinji ne mogu zamisliti svakodnevicu bez mikrovalne pećnice. Čak i ako u popularnoj “mikrovalki” ne podgrijavate i odmrzavate hranu, nakon što vam otkrijemo neke od trikova u pripremi hrane mogli biste na nju drukčije gledati - kao na zlata vrijednog pomoćnika u kuhinji!

Dekristalizacija meda
Med nije kvarljiva namirnica i mjesecima ostaje u tekućem stanju. Iako je kristalizacija sasvim prirodna pojava, vrlo nas često sprječava u uživanju u slatkom pčelinjem daru. Srećom, postoji brzo i praktično rješenje! Dovoljno je da teglicu meda stavite u mikrovalnu pećnicu na 30 do 60 sekundi i zagrijete ga, a postupak dekristalizacije, ako se pokaže potreba, možete ponavljati nebrojeno puta.

Grudasti šećer
Mikrovalna je rješenje i za grudasti šećer. Jednostavno u posudu sa šećerom stavite vlažnu krpu, zatvorite poklopac i zagrijte oko 20 sekundi.

Limunov sok
Da biste iz limuna (ili nekog drugog citrusa) iscijedili što više soka, dovoljno je da ga, prije rezanja i cijeđenja, kratko stavite u mikrovalnu. Dvadesetak sekundi bit će dovoljno!

Tostiranje orašastih plodova
U receptu kojeg pratite piše da trebate tostirati orašaste plodove? Pokušajte to učiniti u mikrovalnoj. Stavite ih u posudicu i zagrijavajte minutu po minutu do željene boje.

Sušenje aromatičnog bilja
Sličan postupak slijedite ako želite osušiti svježe začinsko bilje, samo je razdoblje zagrijavanja nešto kraće. Između 30 i 45 sekundi.

Zaboravili ste namočiti grahorice?
I tu u pomoć uskače mikrovalna! Posudu s vodom i grahoricama stavite u pećnicu i zagrijte deset minuta, pa pustite unutra još pola sata neka „odmori”.

Guljenje. Od bundeve do češnjaka!
Volite krem juhu od buče? I mi! Ako je želite brže i lakše oguliti, dovoljno je da buču prije guljanja zagrijte dvije-tri minute. Češnjak ćete također puno lakše oguliti ako ga zagrijete 15- tak sekudni. Problem s guljenjem rajčica, breskvi ili šljiva također ćete riješiti zagrijavanjem (30 sekundi).

Sjeckanje bez suza
Naravno, odnosi se na luk! Jednostavno mu odrežite i krajeve, zagrijte 30 sekundi i zaboravite na omraženu nuspojavu sjeckanja luka.

… možete i od starog kruha napraviti svježi
Štrucu je dovoljno omotati mokrom krpom i zagrijavati deset po deset sekundi do željene svježine.

Hrskavi čips i sočna pizza
Osušeni čips položite na vlažnu krpu i kratko zagrijte u pećnici. Krpa će upiti vlagu, a čips će ponovno biti savršeno hrskav! Isto možete napraviti i s ostacima pizze.

Ako smo neki trik slučajno zaboravili podijeliti, a vi ga znate, slobodno ga podijelite s nama!