preloader
Nevjerojatne namirnice koje pomažu u čišćenju

Nevjerojatne namirnice koje pomažu u čišćenju

Poznata je izjava Agathe Christie da joj smišljanje nove knjige najbolje ide dok pere suđe

Kućanski su poslovi malo kome na top-listi omiljenih zadataka jer im jednostavno nikad nema kraja. Kad bismo barem mogli počistiti i kliknuti save, barem na neko vrijeme, no to nažalost nije moguće. Zato je dobrodošla svaka pomoć koja čišćenje čini manje zamornim i istovremeno daje izvrsne rezultate, a ove namirnice su upravo to!

Limun

Limun je čudotvorac, ne samo kao namirnica već i kao sredstvo za čišćenje. Izvrstan je za uklanjanje kamenca – dovoljno je polovicom limuna istrljati slavine ili pločice i limunska će kiselina napraviti svoje. Jednako je učinkovit u kombinaciji s krupnom soli za dubinsko čišćenje drvenih dasaka za rezanje. Može poslužiti i za uklanjanje mrlja od crnog vina na odjeći: mrlju najprije treba preliti bijelim vinom, što će je razrijediti, a potom očistiti limunovim sokom.

Banana

Svako jutro jedna banana učinit će čudo za vaše srce i živčani sustav. A kad pojedete bananu, nemojte baciti koru jer njome možete učiniti čudo za svoje kožnate cipele ili čak namještaj. Ispolirajte ih nutarnjom stranom bananine kore i iznenadit će vas nevjerojatan sjaj!

Čaj

Nemojte bacati ni iskorištene vrećice čaja jer ih možete upotrijebiti kod pranja masnog posuđa. Napunite sudoper prljavim posuđem, zalijte vrućom vodom i ubacite nekoliko vrećica čaja. Čaj će pomoći u odmašćivanju i ubrzati pranje, čime ćete uštedjeti vrijeme za novu šalicu čaja!

Krastavci

Čišćenje lica korom od krastavaca poznati je recept za ljepotu i svježinu, no jeste li znali da isti postupak možete primijeniti i na kuhinjskim površinama za uklanjanje mrlja? Komade krastavca možete iskoristiti i za uklanjanje mrlja s nehrđajućeg čelika, dok vanjski dio kore nevjerojatno dobro briše najgoru noćnu moru svakog roditelja – šare od bojica na zidovima.