preloader
Obnovite kuhinju ovim pomagalima

Obnovite kuhinju ovim pomagalima

Kuhinjska pomagala koja, ako već nisu, moraju naći put do vaše kuhinje

Kreativci u kuhinji poznaju se i po priboru. Neka kuhinjska pomagala spadaju u osnove, no ima ih još mnoštvo vrlo korisnih. Možda je vrijeme za obnovu kuhinjskog pribora...

Nož za guljenje

Dobar nož za guljenje višenamjensko je kuhinjsko pomagalo: osim što ćete njime jednostavno oguliti koru raznog povrća i voća, iskoristite ga za pripremu čipsa ili ribanje čokolade na trakice za ukrašavanje torte. Uz pomoć noža za guljenje naribajte koricu limuna i izrežite luk na savršeno tanke listiće!

Mlinac za papar

Kvalitetan mlinac jedan je od naših favorita među kuhinjskim pomagalima. Iako ima samo jednu namjenu, upotrebljavamo ga tako često da bez njega ne možemo zamisliti kuhanje. Svježe mljeveni papar ima posebnu aromu, zato nabavite dobar mlinac i isprobajte različite vrste – zeleni papar, šareni, bijeli, crni, ružičasti, javanski, tasmanski… Tko zna, možda završite i s nekoliko mlinaca za više vrsta papra! 

Mandolina

Rezač poznat i kao mandolina (mandoline) ubrzava sjeckanje i rezanje, a time i pripremu jela. Uz pomoć ovog pomagala, obaveznog u kuhinjama profesionalnih kuhara, jednostavno režite povrće i voće na ploške, kockice ili štapiće (rez julienne). Samo čuvajte prste i sjeckajte poput pravog chefa!

Preša za češnjak

Češnjak, naravno, možete nasjeckati ili zdrobiti, no ovo pomagalo je odlično kad vam trebaju najsitniji komadići, kakve je teško dobiti sjeckanjem. Posebno dobro dođe onima koji nisu vješti s kuhinjskim nožem, ali i svima drugima kad zatrebaju veće količine protisnutog češnjaka. Iako ćete ovo pomagalo upotrebljavati samo za češnjak, itekako se isplati.

Ribež

Čak i kad biste ga koristili samo za sireve - za sve vrste sireva – isplatilo bi ga se imati u kuhinji. No, naravno, njime ćete ribati i krastavce, tikvice, kupus, čokoladu… nastavite niz!

Lim za pečenje  

Srednje duboka posuda za pečenje - lim, pleh ili protvan - najbolja je za pripremu pečenki, lazanja i mesnih štruca. No ova je posuda idealna i za jednostavnija, često improvizirana jela: gratinirano povrće poput cvjetače, kelja ili prokulica, preliveno jajima i Brzo & Fino vrhnjem, ili pak krumpire posipane začinima i prelivene maslinovim uljem… Ponekad je najbolja opcija prepustiti pećnici da odradi većinu posla, zbog čega ovaj komad posuđa zlata vrijedi.

Brzo & Fino čašice  

Kad pakiranje omiljenog vrhnja postane kuhinjsko pomagalo, kuhanje je brže, finije i praktičnije. Naša je čašica za kiselo vrhnje ujedno jedinstvena mjerica: uz pomoć njezine mjerne skale dozirajte krute (brašno i šećer) i tekuće sastojke te jednostavnije pripremajte omiljena jela. Kuhamo „na čašice“!

 

Koji su vaši favoriti bez kojih ne možete u kuhinji?