'2u1' kombinacija za ljubitelje najpoznatijih specijaliteta talijanske kuhinje
Jeste li ikad bili u dilemi – pizza ili špageti? Zaljubljenici talijanske kuhinje, što kažete na doživljaj dvaju spajanje omiljenih jela u jedno, špageti pizzu!
Sastojke vjerojatno već imate; za bazu je dovoljno skuhati špagete i povezati ih laganim umakom.

Kao i bilo koju drugu, i špageti pizzu možete nadjenuti kako god želite: maslinama, gljivama, paprikom, lukom, mozzarellom, Salakisom, kiselim vrhnjem, kobasicom, bosiljkom, kaparima…
Kuhanje je ljepše kad je kreativno i zabavno, a špageti pizza je odličan primjer kako otkrivanje novih jela ne mora biti komplicirano. Budite kreativni i istražujte – a mi vam donosimo ideje kako ih pripremiti!

Baza s umakom od rajčice. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhajte špagete al dente, a nakon što ih procijedite, vratite ih u lonac. Dodajte im gotovi umak za pizzu (ili umak od pelata u koji ste dodali malo origana ili mediteransku mješavinu začina). Umiješajte ribanog Ribanca po želji (preporučamo obilno) i nasjeckane masline. Po želji dodajte svježu nasjeckanu papriku, mozzarellu i omiljenu salamu za pizzu. Začinite mediteranskom mješavinom začina i dobro izmiješajte pa prebacite u posudu za pečenje.
Na vrh poslažite mozzarellu narezanu na ploške te posipajte s još ribanog Ribanca. Upotpunite po želji: ploškama salame ili kobasice, maslinama, gljivama ili paprikom.
Pecite 30-ak minuta odnosno dok se sir ne otopi.
Baza s umakom od jaja, sira i vrhnja za kuhanje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i skuhajte špagete. Zatim ih pomiješajte s razmućenim jajima (2 jaja na 250 g tjestenine) i nekoliko žlica ribanog Ribanca te malo Brzo & Fino vrhnja za kuhanje. Posolite i popaprite pa sve dobro izmiješajte.
Prebacite u namašćeni lim za pečenje i pecite oko 5 minuta, dok se baza djelomično ne ispeče. Izvadite iz pećnice, pa nadjenite umakom od rajčice, ploškama mozzarelle, gljivama i pancetom. Pecite još 15-ak minuta, sve dok „tijesto“ ne postane hrskavo, a sir rastopljen. Prije posluživanja posipajte origanom i dodajte svježi bosiljak!

Sigurni smo da će najmlađi uživati u spoju dvaju najpoznatijih jela talijanske kuhinje. Ovo je i odlična prilika da im servirate različite vrste povrća na malo zabavniji način!