preloader
Priprema zimskih namirnica za savršene to-go obroke

Priprema zimskih namirnica za savršene to-go obroke

U zimsko doba topla juha ili dobro varivo najbolje zagriju, no mogu biti prilično nepraktični za nošenje na posao. Zato smo osmislili tjedni plan jednostavnih obroka - za pripremu, transport i konzumaciju - iz pećnice!

Nedjeljom se odmara i pali pećnica

Nedjelja je dan odmora. Zato ideja o kuhanju za cijeli tjedan na prvu i nije najbolja. No, odvojite li sat vremena i zagrijete pećnicu i kuhinju svojim dobrim raspoloženjem, i tjedan će vam biti lakši!

Dok se pećnica grije na 200 stupnjeva narežite povrće na približno jednake komade. Sve začinite uljem, solju i malo papra i drugim začinima po želji, dobro promiješajte i rasporedite po posudi za pečenje.

Brokulu, prokulice i gljive stavite zajedno te pecite oko 25 minuta. Tijekom pečenja ih svako toliko protresite da se povrće posmeđi jednako sa svih strana. Izvana će biti hrskavo, a iznutra mekano i slatko.

Batate, cvjetaču, mrkvu, ciklu i tikvu stavite u drugi protvan jer će taj u pećnici ostati oko 35 minuta.

Dnevne kombinacije

Tijekom tjedna povrće jednostavno odvajajte malo po malo (možete kombinirati više vrsta istovremeno), dodajte im svježe lisnate salate (baby špinat, rukola i slično), slanutak, leću ili grah iz konzerve, a neće biti na odmet ubacite li i malo sira - razmrvljena feta ili sirevi s plemenitom plijesni, na listiće narezani tvrdi sirevi... Opcija je puno, prilagodite ih svom ukusu i onome što vam je pri ruci!

 

Obroci to-go mogu itekako biti jednostavni, hranjivi i svima pristupačni!