preloader
Slasni proljetni zalogajčići

Slasni proljetni zalogajčići

Kad grane sunce i temperature se popnu, svi želimo van! To ne znači da treba preskakati večeru, živjeti samo na sokovima ili jesti isključivo vani.


Kinezi svoje slasne zalogajčiće zovu proljetne rolade. Tijesto za savijače i punjenje po želji: dinstano meso ili škampi, ili oboje, plus tanko narezani prijesni kupus, mrkva, mladi luk. U 4 minute prženja na ulju s obje strane, 4 roladice dovoljne su za super večeru s nogu. A i lijepo se nose.


Prženje predugo traje? Listići od riže, kuhana govedina, piletina i kozice te na tanke trakice nasjeckana svježa mrkva i paprika - upoznajte vijetnamske rolade! S umakom od pasirane rajčice s malo čilija, ulja i soka od limete su savršene.


Burrito
je ono jelo s tortiljom koja se puni i rola. Mesom i grahom u klasičnoj meksičkoj varijanti, a mesom i rižom, zelenom salatom, kukuruzom, povrćem, ukratko svim što vam nepce veseli, u vašoj varijanti.


Chapati
nije samo indijski kruh, i on se jede zarolan. I ispunjen pireom od povrća koje imate pri ruci - idealno, ali ne i nužno mrkve i graška - i koje ste kratko prodinstali na masnoći, s dodatkom masale i piskavice.

U prirodi ili na terasi najdražeg kafića, uz ove slasne proljetne zalogajčiće, nakon posla ostanite vani i uživajte u sunčanom danu na otvorenom!