preloader
Tjedan u znaku sezonskih namirnica

Tjedan u znaku sezonskih namirnica

Inspirirajte se proljetnim namirnicama i uljepšajte radni tjedan proljetnim jelima.

Mladi špinat

Ponedjeljak. Sirovim mladim špinatom možete obogatiti brojne salate, a za „strašni“ ponedjeljak preporučamo jednu hrabriju kombinaciju! Za vitaminsku salatu, idealan ručak potrebna vam je zdjelica sirovog špinata, malo Sirela Bjelovarskog slanog sira ili President Salakisa, te nekoliko kriški jabuke i naranče. Posolite, pokapajte s malo limunova soka i maslinova ulja! Još ideja za jela s mladim špinatom potražite ovdje.

Mladi bob

Utorak. Bob nije samo ukusna, već je i hranjiva namirnica. Ako ste na tržnici našli mladi bob, preporučamo najbolji i ujedno najjednostavniji recept – skuhajte ga pa prelijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem, po mogućnosti domaćim, te začinite solju i paprom. Ništa vam više ne treba za uživanje u okusu mladog boba! Ovdje donosimo još ideja za jela s bobom te razloge zbog kojih volimo ovu mahunarku.

Medvjeđi luk

Srijeda. Pripremite fini namaz od Brzo & Fino kiselog vrhnja, Dukatele i sitno nasjeckanog medvjeđeg luka, koji možete ponijeti i na posao ako imate hladnjak. Možete ga i natrgati na tanke trakice te dodati u Zagrebački sir i Brzo & Fino kiselo vrhnje. Osvježavajuće i aromatično! Medvjeđi luk, koji se još naziva i srijemuš, divlji ili šumski luk dodatno upoznajte ovdje!

Šparoge

Četvrtak. Fritaja od divljih šparoga ili pak lagano blanširane šparoge s malo Brzo & Fino umaka Ribanac i tjesteninom odličan su izbor za ručak ili laganu večeru. Želite li okus proljeća ponijeti i na posao, ujutro pripremite salatu s blanširanim šparogama i kuhanim jajima, začinjenu s maslinovim uljem te solju i paprom. Još ideja kako pripremati šparoge potražite ovdje.

Lisnato povrće & muškatni oraščić

Petak. Volite li blitvu, raštiku ili špinat, preporučamo vam da izbjegnete kuhanje, kako biste sačuvali hranjiva svojstva, već samo blanširate ili kratko pirjate. Obavezno im dodajte muškatni oraščić, koji je svestrani začin mnogih jela. Kombinaciju zelenog povrća i muškatnog oraščića možete upotpuniti svježim sirom i dobiti osvježavajuću laganu užinu ili pak odličan nadjev za cannellone ili lazanje. Istražite kako sve možete obogatiti jela s muškatnim oraščićem!


Spremni za tjedan s više energije i okusa? Dobar tek!