Kreativnost u kuhinji najčešće je posljedica ograničenog broja namirnica, a mnoga zanimljiva jela nastala su upravo improviziranjem. Donosimo vam provjerene kombinacije za lakše planiranje finih zalogaja tijekom tjedna.
Ovo su prijedlozi brzopoteznih i ukusnih jela za čiju su pripremu potrebna tek tri sastojka. Inspirirajte se!
Piletina + zelena salata + pinjoli
Na malo maslinova ulja kratko popržite pinjole, a zatim ih izvadite sa strane. U tavu dodajte piletinu, pržite dok ne postane hrskava. Zelenu salatu začinite s malo maslinova ulja i limuna ili balzamičnog octa te dodajte piletinu i pinjole.
Jaja + poriluk + svježi sir
Na ulju kratko prodinstajte poriluk i dodajte mu razmućena jaja. Pred sam kraj dodajte svježi sir – Sirelin bjelovarski slani ili meku Galbani ricottu.
Cvjetača + mileram + komadići slanine
Kratko kuhanu cvjetaču (karfiol) pomiješajte s Mileramom i komadićima slanine. Kratko zapecite na 180ºC.
Rajčice + bosiljak + mozzarella
Mediteranski klasik idealna je lagana večera! Narežite rajčice, cherry ili obične kada im je sezona, svježe natrgane listiće bosiljka i Galbani mozzarellu. Prelijte maslinovim uljem, začinite s malo soli i svježe mljevenog papra.
Tjestenina + Brzo & Fino umak od šampinjona + Ribanac
Kombinacija koja uvijek pali, a posebno kada nemate puno vremena. Omiljenu tjesteninu (ili onu koja vam je pri ruci) upotpunite Brzo & Fino umakom od šampinjona te svježe ribanim Ribancem.
Riba + krumpir + blitva
Složna trojka: riba – pržena ili kuhana, poslužena uz kuhanu blitvu i krumpire, lagano začinjeno solju, maslinovim uljem i po želji s malo češnjaka. Nemojte pretjerati sa začinima kako biste osjetili okus ribe!
Tost + mozzarella + sušene rajčice
Popržite toast i dodajte mu Galbani mozzarellu i sušene rajčice. Začinite s par kapi maslinova ulja i svježe mljevenim paprom i uživajte u ukusnoj bruschetti! Druga opcija je sočni toast sendvič s Galbani toast mozzarellom i sušenim rajčicama.