preloader
Tjedni vodič – uskrsne pripreme

Tjedni vodič – uskrsne pripreme

Pripreme za uskrsni vikend jednostavnije su ako ih rasporedite na nekoliko dana. Donosimo ideje kako olakšati svakodnevne zadatke koji vas očekuju.

Ponedjeljak

Dan za planiranje i popise! Sastavite jelovnik za blagdanski doručak i ručak, popis namirnica, popis gostiju koje očekujete na jednom većem ili više manjih okupljanja, provjerite imate li sve potrebno za čišćenje doma… 

Utorak

Istražite nove recepte. Zasigurno imate obiteljsku kuharicu s tradicionalnim jelima koja su kuhale bake i kojih se još dobro sjećate iz djetinjstva, a niste ih nikada pripremili. Možete se inspirirati i novim, neotkrivenim receptima, primjerice uskrsnim jelima drugih kuhinja. Osmislite uređenje stola i provjerite što vam sve treba od ukrasa i pribora za jelo. 

Srijeda

Dan za kupnju svega što ne treba biti kupljeno u zadnji čas. Šunka, dovoljne količine Zagrebačkog sira, Dukatele, začina, Brzo & Fino vrhnja za šlag (dobro ga ohladite u hladnjaku – potrebno je najmanje 12 sati za savršeno kremasti šlag). Marinirate li meso, stavite ga u pac najkasnije danas.

Četvrtak

Zahtjevnije kućanske poslove poput pranja prozora ne ostavljajte za zadnji čas, već dio obavite ranije, a nakon toga posvetite malo vremena sebi. Za ručak pripremite nešto brzo, fino i jednostavno – tjesteninu s Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje, Ribancem i mladim lukom te laganu salatu. Slobodno malo predahnite prije vikenda!

Petak

Pisanice možete početi bojiti već danas. Iskušajte prirodne metode i svakako u taj zabavan posao uključite najmlađe članove obitelji (ako ih u vašem kućanstvu nema, izdvojite dovoljno vremena i sami uživajte poput djeteta!). Skuhajte crveni luk, ciklu, kelj, špinat, peršin, koprivu, crveni kupus, koru naranče i limuna, kurkumu ili zeleni čaj, u omjeru od oko 800 g povrća (ili tri do četiri žlice začina) na litru vode. Da biste dobili uzorke, na jaje prislonite cvjetiće, listiće ili oblike izrezane iz salvete i pažljivo učvrstite najlonskom čarapom. Za sjaj premažite papirnatim ubrusom na koji ste nakapali malo suncokretova ulja ili komadićem slanine. Inspiraciju za ručak potražite na našim savjetima za pripremu srdele.

Subota

Idealan dan za kupnju svježeg povrća i svega ostalog što će uskrsni vikend učiniti ljepšim i ukusnijim. Ne zaboravite cvijeće! Pravi proljetni ugođaj u domu stvorit će grane s pupoljcima, na koje možete objesiti pisanice i druge ukrase.

Nedjelja

Uživajte u danu odmora i druženja! Osim u uskrsnim delicijama, ne zaboravite protegnuti noge pa uživati i u proljeću, čak i ako pokaže svoje prevrtljivo lice.