Zagrijte se uz brza i fina jela nakon napornog dana!
Sve hladniji i kraći dani mogu poslužiti za razvijanje kulinarskog umijeća – kad vam se baš i ne da izlaziti nakon što ste se domogli udobnosti doma pa imate vremena posvetiti se kuhanju. No, ponekad baš za takvih dana poželite uživati u nečem što ne iziskuje puno truda! To ne znači da se trebate lišiti finih jela i odati se junk-foodu.
Isprobajte ove ideje za jednostavna i brza jela!
Rezanci s kobasicama i keljem
Zakuhajte vodu za tijesto. Istisnite sadržaj pikantne kobasice iz crijeva i popržite na malo maslinova ulja u velikoj tavi. Pržite nekoliko minuta, zatim dodajte pola šalice vode i 150 g Brzo & Fino vrhnja za kuhanje. Pustite da se krčka dok se pola tekućine ne reducira.

Zatim ubacite natrgane listove kelja, još malo promiješajte na vatri pa dodajte 400 g kuhane tjestenine. Poslužite posipano ribanim Ribancem!
Zapečeno povrće
Ovo se jelo malo dulje peče, ali se jednostavno i brzo priprema: zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, očistite i narežite na manje komade brokulu i cvjetaču te 250 g šampinjona. Stavite u nauljenu posudu za pečenje. Posolite i popaprite, izmiješajte u posudi s 2 žlice maslinova ulja. Pustite da se peče 20-ak minuta, pa izvadite i prelijte s dva Brzo & Fino umaka okusa Ribanac. Posipajte s oko 100 g naribanog Podravca i po želji ribanim Ribancem, pa stavite peći još 20-ak minuta dok lijepo ne zapeče. Prije posluživanja posipajte majčinom dušicom ili čili pahuljicama za pikantniji okus.

Quesadille s bundevom, Salakisom i orasima
Pripremite fine tople sendviče od tortilja s bundevom! Narežite bundevu na manje kockice i pecite na papiru za pečenje u pećnici dok ne omekša (možete pripremiti i unaprijed u većim količinama!). Prebacite bundevu u zagrijanu tavu s malo maslinova ulja, začinite kuminom i još kratko popržite. Posipajte s malo sjeckanih oraha i dodajte 100 g Salakisa. Prebacite u zdjelicu, a zatim u tavu stavite tortilju, pustite da se lagano preprži pa dodajte nadjev. Poklopite drugom tortiljom, prethodno zagrijanom u pećnici. Prebacite na tanjur, narežite na trokutiće, posipajte peršinom i poslužite!

Uz fina jela maglovite jesenske večeri puno su ugodnije!