preloader
Zimsko-proljetna salata na brzaka

Zimsko-proljetna salata na brzaka

Na početku proljeća priroda se budi, no vrt se prazni. Zimsko povrće je na izmaku, a proljetno tek dolazi. U sezoni su salate - matovilac, potočarka, rana zelena salata - a zanimljivim kombinacijama nema kraja.

Salata od čičoke i palmastog kelja

Ostalo vam je mrkve i čičoke i ne znate što s njima? Nasjeckajte i dodajte im palmasti kelj - svježe ubrani nije gorak! Malo bučina ulja, pola limuna, mrva soli i koja sjemenka suncokreta čine ovu salatu savršenom laganom večerom.

Potočarka s povrćem iz juhe

Starinsku salatu od lešo junetine i povrća iz juhe obogatite slatkim listovima potočarke. Salata će biti još bolja ako toplo povrće i na četvrtine izrezana kuhana jaja pomiješate i posolite odmah, a ostalo - ohlađeno meso, potočarku i ulje - dodate kasnije. Tako će biti manje masna, a potočarka će unijeti fine paprene note.

Matovilac sa svim

Što mlađi, to slađi - matovilac se odlično slaže s piletinom, sirom, ali i drugim salatama. Ali najslađi je u salati koja nastane od ostataka iz hladnjaka. Ostalo vam je kuhane leće od ručka? Spojite je s matovilcem, balzamskim octom i uljem za super salatu! Ostaci dimljenog sira, radiča i zelene salate sami po sebi nisu ništa, ali u kombinaciji s kajganom od jednog jajeta, šakom badema i matovilcem čine salatu koja je cijeli ručak.