preloader
Sladoledi iz kućne radinosti

Sladoledi iz kućne radinosti

Pripremite svoj sladoled uz naše ideje

Otkrijte čari domaćeg sladoleda – uz prave sastojke i malo inspiracije, zaboravit ćete na kupovni!

Sladoled iz staklenke

Osnovu sladoleda „iz staklenke“ čini Brzo & Fino vrhnje za šlag kojem se dodaje malo šećera, prstohvat soli i ekstrakt vanilije. Po želji slobodno ubacite i sjeckano voće ili izmrvljene čokoladne kekse. Dovoljno je uliti vrhnje do polovice visine staklenke, začiniti pa dobro tresti nekoliko minuta te zamrznuti na nekoliko sati. Poslužite ga sa svježim voćem, kakaom u prahu ili orašastim plodovima. Recept potražite ovdje.

Zdravi sladoled od banane

Zamrznute banane ključni su sastojak mnogih zdravih sladoleda iz kućne radinosti, a možete im dodati i maslac od kikirikija, kakao u prahu, cimet, ekstrakt vanilije… Dovoljno je narezati bananu na kolutiće, zamrznuti ih i zatim miksati u blenderu dok se ne dobije kremasta tekstura sladoleda. Provjerite naš recept!

Sladoled od bresaka

Sočne zrele breskve, Brzo & Fino kiselo vrhnje, malo limuna i šećera zajedno čine osvježavajući, kremasti i ružičasti sladoled! Otkrijte kako ga pripremiti.

Brzi sladoled od jogurta i zamrznutog voća

Evo ideje za sladoled koji možete poslužiti odmah nakon pripreme. Prvo zamrznite 300 g bobičastog voća pa ga u blenderu pomiješajte s 300 g Dukatosa natur, žlicom meda ili agavina sirupa. I poslužite!

Svježe voće možete pomiješati s jogurtom i medom u blenderu pa uliti u kalupe za sladoled ili obične plastične čašice (sa štapićem ili bez njega) i zamrznuti.

Čokoladni sladoled

Za domaći čokoladni sladoled treba vam 100 g nezaslađenog kakaa u prahu, 110 g smeđeg šećera, 130 g bijelog šećera, 360 ml mlijeka, 750 ml Brzo & Fino vrhnja za šlag, 2 žlice ekstrakta vanilije i posuda za miješanje koju ćete prije pripreme dobro ohladiti u zamrzivaču. Dobro promiješajte kakao i šećer, ulijte mlijeko i miješajte pjenjačom dok se šećer ne otopi. Zatim umiješajte vrhnje za šlag i vaniliju. Ulijte smjesu u ranije ohlađeni kalup pa miksajte sve dok ne postane kremasta i meka. Izlijte kremu u posudu i čuvajte u zamrzivaču barem dva sata prije posluživanja.

 

Imate li i vi svoj brzi recept za fini domaći sladoled? Podijelite ga s nama!